Kerstgedachten

Zo, het is weer kerst geworden. Het jaar is omgevlogen. Er is ook zo veel gebeurd, goed en slecht. En er staan weer nieuwe leuke vooruitzichten voor het nieuwe jaar klaar: een nieuwe woning, een zelfverzekerder ik, mijn jongste telg die de basisschool gaat verlaten, motivatie gekregen een nieuwe baan te zoeken. Ik heb er zin in. De kerstdagen zelf breng ik door met mijn kinderen, familie en vrienden. Heerlijk. Daarentegen ben ik met Oud en Nieuw alleen, althans de kinderen en familie zijn er niet. Maar de vrienden wel, dus ik kan – als ik daar behoefte aan heb – hun gezelschap opzoeken. Dat is fijn om die optie te hebben.

Feestdagen 2017

Vorig jaar voelde ik me niet zo zelfverzekerd rond deze tijd. Toen was ik voor het eerst tijdens hun bestaan met de kerst kinderloos. Niet fijn. Daarentegen hebben we op Nieuwjaarsdag wel samen vuurwerk afgestoken. Het zal nooit wennen, ze te missen op deze feestdagen. Ook voor hen niet. Ze vinden het nog steeds ‘stom’. Ik weet, op een dag vliegen ze uit het nest en kiezen zij hun eigen bestemming. Maar ik wil er zo veel mogelijk van genieten, zo lang het me nog gegund is. Mijn dappere oogappeltjes. Ook ik zal in de loop van de tijd een nieuwe weg inslaan, maar we weten elkaar zeker weer te vinden.

Genieten

We hebben samen de kerstboom versierd tijdens het meezingen met de kerstliederen die de woonkamer vulden. We rommelen lekker wat aan in deze kerstvakantie en smikkelen al van de oliebollen en eigengemaakte cake. De kinderen hebben de kerstcadeaus, die ik voor hen onder de boom heb gelegd, al uitgepakt en deelden hun blijdschap met mij. Heerlijk samen shoppen, met de huisdieren spelen en fantaseren over de inrichting van het nieuwe huis.

Ruggesteun

Twee weken geleden was de sfeer helemaal niet positief door de Ex zijn streken. Het heeft me weer veel energie gekost en ook voor de kinderen. Ik was het toen zó zat: elke keer probeert één persoon mijn leven te ontwrichten, terwijl ik zo mijn best doe – met goed resultaat. Ik begon te zoeken op internet en kwam op een site Het Verdwenen Zelf. Deze site die hulp biedt aan slachtoffers van narcisme. Er worden ook contactgegevens vermeld van therapeuten, gespecialiseerd in narcistische persoonlijkheidsstoornissen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en iemand benaderd die mij wil coachen als ik tegen een muur aanloop van onbegrip, wanhoop of onvermogen door het onmogelijke gedrag van de Ex. Wat een feest van herkenning en erkenning, fijn om je hart te luchten bij en te sparren met een onpartijdig iemand. Zo iemand die je ook nog kan adviseren bij het begeleiden (beschermen) van je kinderen.

Kansen pakken

Weer meer rugdekking en leuke vooruitzichten voor ons dus. Ik hoop dat iedereen gezellige feestdagen zal hebben. Ook mensen die zich alleen voelen in deze tijd, iemand waarvan ze houden moeten missen. Zoals mijn kinderen die hun vader missen. Iedereen begrijpt dat en je kunt altijd bij vrienden, familie of buren een kopje koffie of een borrel halen. Maar je moet het wel toelaten, het jezelf toestaan het te willen (zien) dat die kans er is. Je hoeft niet alleen te zijn. Het kan natuurlijk wel: pak een heerlijk boek, kijk een spannende film in je comfortabele kleding met een goed glas wijn (of een heerlijk kopje thee). Geniet van de rust, de ruimte die het biedt in je hoofd. Ga naar het bos of strand, desnoods met muziek via je oortjes. Geniet van wat je om je heen ziet. Een nieuwe tijd breekt aan, let maar op…

FIJNE KERSTDAGEN EN EEN MOOI 2019!

Dat je wensen werkelijkheid mogen worden, je verdient het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.